Browniekake på grillen


I kveld er det Sankthansaften, og du har kanskje tenkt å kose deg med grillmat?

 

 

Det er faktisk mulig å lage desserten på grillen også!

 

 

Ja, til og med en deilig, bløt Browniekake med kjempegod sjokoladesmak!!!  Smile chrome

 

 

Serveres varm, rett fra grillen, og gjerne sammen med iskrem og friske jordbær!  Yum

 

 

Denne oppskriften passer til en engangsform av aluminium i størrelse 21x16 cm (se tips).

 


 


Ingredienser:

♥ 150 g smør
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 2 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1,5 dl hvetemel


Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Visp egg og sukker lett sammen med en stålvisp (du skal ikke piske til eggdosis). Rør i sjokoladesmøret.

Bland deretter i vaniljesukker og hvetemelet.

Smør aluminiumsformen med litt smør og mel den med 1 ss hvetemel (se tips).

Hell deigen i formen.

 

 

Sett formen på grillen (se tips).

 

 

Stek kaken i ca 20-25 minutter, til den virker nesten gjennomstekt, men fortsatt litt bløt i midten.

 

 

Serveres straks, mens den fortsatt er varm, og gjerne med iskrem og friske jordbær som sommerlig tilbehør.

 

 

HERLIG!  Smile 

 



Tips:

♥ Det å smøre og deretter mele aluminiumsformen før du har i deigen, gjør at den ferdigstekte kaken setter seg mindre fast i bunnen av formen. Du smører formen med smør og har deretter 1 ss mel i formen. Vend rundt på formen så melet legger seg som en tynn hinne der du har smurt formen. Kast overskytende hvetemel før du har deigen i formen. Aluminiumsformer fås kjøpt i mange slags butikker, jeg har i år kjøpt mine hos Nille.

♥ Følg med litt på varmen på grillen mens kaken steker. Grillen må være middels varm. Blir den for varm, vil kaken bare bli brent i bunnen. Jeg hadde lokk over min grill, så jeg har ikke testet steketiden på åpen grill, men den burde ikke bli særlig forskjellig.

♥ Kaken smaker best rett etter at den er laget, mens den er varm og nystekt.

 

 

Nyt årets fineste dager!

 


Superdeilig, myk sjokoladebrownie - så nystekt som den kan få blitt!  Yum

 


♥ ♥ ♥ ♥

 

Browniekake på grillen
Ingredienser

♥ 150 g smør
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 2 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1,5 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Visp egg og sukker lett sammen med en stålvisp (du skal ikke piske til eggdosis). Rør i sjokoladesmøret.

Bland deretter i vaniljesukker og hvetemelet.

Smør aluminiumsformen med litt smør og mel den med 1 ss hvetemel (se tips).

Hell deigen i formen.

Sett formen på grillen (se tips). Stek kaken i ca 20-25 minutter, til den virker nesten gjennomstekt, men fortsatt litt bløt i midten.

Serveres straks, mens den fortsatt er varm, og gjerne med iskrem og friske jordbær som sommerlig tilbehør.

Tips

♥ Det å smøre og deretter mele aluminiumsformen før du har i deigen, gjør at den ferdigstekte kaken setter seg mindre fast i bunnen av formen. Du smører formen med smør og har deretter 1 ss mel i formen. Vend rundt på formen så melet legger seg som en tynn hinne der du har smurt formen. Kast overskytende hvetemel før du har deigen i formen. Aluminiumsformer fås kjøpt i mange slags butikker, jeg har i år kjøpt mine hos Nille.

♥ Følg med litt på varmen på grillen mens kaken steker. Grillen må være middels varm. Blir den for varm, vil kaken bare bli brent i bunnen. Jeg hadde lokk over min grill, så jeg har ikke testet steketiden på åpen grill, men den burde ikke bli særlig forskjellig.

♥ Kaken smaker best rett etter at den er laget, mens den er varm og nystekt.

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift