Brukere online: 1845
Brukere i dag: 37255
Brukere siste 7 dager: 197084
Jeg simpelthen elsker Brownies! Det vil du kunne se av alle de ulike variantene du finner på detsoteliv.no. Her har du originalversjonen min på Brownies, som er med valnøtter.
Merk deg at deigen bare skal røres sammen for at kaken skal få den rette myke, kompakte og litt klebrige konsistensen. Oppskriften er til liten langpanne, men kan fint dobles til stor langpanne.
200 g kokesjokolade
200 g smør
4 dl sukker
4 egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
150 g valnøtter
Smelt smøret. Brekk opp sjokoladen og ha i kjelen med smøret. La sjokoladen smelte på svak varme og rør blandingen jevn. Avkjøl. Rør sammen egg og sukker i en bakebolle med en stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i den avkjølte smør- og sjokoladeblandingen. Sikt i hvetemel og bakepulver og rør deigen jevn. Ha til slutt i grovt hakkede valnøtter.
Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 35- 40 min (kaken skal bare såvidt være gjennomstekt). Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del opp kaken i firkanter.
Oppskriften er for liten langpanne. Har du bare stor langpanne, kan du bare doble oppskriften. Muligens må du da justere steketiden noe, så sjekk med en kakenål.
"Brownies" holder seg svært godt i en kakeboks i kjøleskapet. Kaken egner seg også veldig godt til frysing.
5 kommentarer
Skal denne virkelig stå så
Skal denne virkelig stå så lenge i ovnen? På de andre Brownie-oppskriftene dine står det kun 25 minutter på samme temperatur?
Ja, det står riktig i
Ja, det står riktig i oppskriften. Skyldes at denne oppskriften er større og gir høyere kake:)
Laga denne kako her i går,
Laga denne kako her i går, blei grådig god:) da syns resten av familien og;):)
Så bra å høre, Miriam:)
Så bra å høre, Miriam:)
Kan jeg bruke en rund form på
Kan jeg bruke en rund form på 24 cm?
Skriv ny kommentar