Brukere online: 1792
Brukere i dag: 15545
Brukere siste 7 dager: 195798
6 dl hvetemel
4 ts bakepulver
3 dl sukker
1 dl rosiner
150 g smør
4 dl kefir
Pynt:
2 store epler
2 ss sukker
kaneldryss
Bland de tørre ingrediensene og rosiner i en bakebolle. Rør i smeltet smør og kefir.
Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Legg epleskiver oppå deigen i pent mønster. Dryss over sukker og kanel.
Stekes på rist midt i ovnen ved 200°C i ca 40-45 min (sjekk med nål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken litt i formen før den tas ut og bakepapiret fjernes.
Kaken er fin å fryse.
3 kommentarer
Brukte springform på 20 cm
Brukte springform på 20 cm slik at kaken skulle bli litt høyere. Med 4 ts bakepulver hevet kaken ekstremt mye i formen og holdt på å renne over, og etter 45 min var kaken brent på toppen og fortsatt klissete inni.
Nydelig,lettlaget eplekake
Nydelig,lettlaget eplekake.Veldig saftig og god.Anbefalds på det varmeste
Hei. Skal det smeltede…
Hei. Skal det smeltede smøret være avkjølt?
Skriv ny kommentar