Sitronis


Hei dere!  Smile  

Det er sommerferie i Norge på meg for tiden, og selv om det er litt vekslende og til tider skuffende vær, hindrer ikke det meg i å nyte iskrem - så det så!  Wink  

Ingenting slår hjemmelaget iskrem!

Denne sitronisen er perfekt søt-syrlig på smak og kremete i konsistensen.

 

Her er bildet jeg postet av isen i SOME tidligere i dag Yum :

 

Instagram: kristine_lifeissweet

 

Isen kan lages både med og uten iskremmaskin.

 

 

Oppskriften gir 4 gode dessertporsjoner.

 


 


Ingredienser:

♥ 6 eggeplommer
♥ 175 g sukker
♥ revet skall av 1 stor sitron (se tips)
♥ 1 dl presset sitronsaft (se tips)
♥ 6 dl kremfløte
♥ 4 ts vaniljesukker


Fremgangsmåte:

Pisk eggeplommer og sukker til blandingen blir tykk, kremete og lysegul.

Riv skallet fra sitronen (se tips) og bland i. Press deretter sitronsaft og mål opp 1 dl som du også rører inn i eggedosisen. 

Pisk kremfløten til myk og luftig krem for seg i en annen bolle. Vend vaniljesukkeret inn i kremen. Bland kremen deretter inn i sitronblandingen. Rør godt.

Hell iskremblandingen i en form rom rommer ca. 1,5 liter og sett i fryseren over natten.

 

 

Du kan røre i isen av og til under innfrysingen, men det er ikke absolutt nødvendig. 

 

 

La den frosne sitronisen tine i 5 minutter før servering.  

 

 

Nyyydelig iskrem! 

 

 

Tips:

♥ Husk å bare rive det gule skallet av sitronen, for det hvite under det gule skallet gir bitter smak. Bruk helst økologisk sitron for å unngå sprøytemidler i skallet.

♥ Du bruker 1-2 sitroner for å få 1 dl presset sitronsaft (antall avhenger av hvor store og hvor saftige sitronene er).

 

Kos deg!

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sitronis
Ingredienser

♥ 6 eggeplommer
♥ 175 g sukker
♥ revet skall av 1 stor sitron (se tips)
♥ 1 dl presset sitronsaft (se tips)
♥ 6 dl kremfløte
♥ 4 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Pisk eggeplommer og sukker til blandingen blir tykk, kremete og lysegul.

Riv skallet fra sitronen (se tips) og bland i. Press deretter sitronsaft og mål opp 1 dl som du også rører inn i eggedosisen. 

Pisk kremfløten til myk og luftig krem for seg i en annen bolle. Vend vaniljesukkeret inn i kremen. Bland kremen deretter inn i sitronblandingen. Rør godt.

Hell iskremblandingen i en form rom rommer ca. 1,5 liter og sett i fryseren over natten. Du kan røre i isen av og til under innfrysingen, men det er ikke absolutt nødvendig. 

La den frosne sitronisen tine i 5 minutter før servering.

Tips

♥ Husk å bare rive det gule skallet av sitronen, for det hvite under det gule skallet gir bitter smak. Bruk helst økologisk sitron for å unngå sprøytemidler i skallet.

♥ Du bruker 1-2 sitroner for å få 1 dl presset sitronsaft (antall avhenger av hvor store og hvor saftige sitronene er).

Desserter
Sesong
Allergier og preferanser
Stikkord

7 kommentarer

Hei Wenche, ja kremfløten skal piskes stiv krem, men ikke overpisket. Kremen kan gjerne være litt bløt - men altså fortsatt stiv nok til at det er krem. :-)

Har nettopp fått meg iskremmaskin og gleder meg til å prøve oppskriften! ❤️ Lurer på om jeg skal følge prosedyren med å piske krem etc, også når jeg har ismakin? Eller skal jeg bare ha ingrediensene i maskina og la den gjøre jobben? Er helt grønn på dette.

Når jeg først skriver her: tusen takk for en fantastisk nettside!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift