Brukere online: 1627
Brukere i dag: 12111
Brukere siste 7 dager: 201318
Hei dere!
Det er sommerferie i Norge på meg for tiden, og selv om det er litt vekslende og til tider skuffende vær, hindrer ikke det meg i å nyte iskrem - så det så!
Ingenting slår hjemmelaget iskrem!
Denne sitronisen er perfekt søt-syrlig på smak og kremete i konsistensen.
Her er bildet jeg postet av isen i SOME tidligere i dag :
Instagram: kristine_lifeissweet
Isen kan lages både med og uten iskremmaskin.
Oppskriften gir 4 gode dessertporsjoner.
Ingredienser:
♥ 6 eggeplommer
♥ 175 g sukker
♥ revet skall av 1 stor sitron (se tips)
♥ 1 dl presset sitronsaft (se tips)
♥ 6 dl kremfløte
♥ 4 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte:
Pisk eggeplommer og sukker til blandingen blir tykk, kremete og lysegul.
Riv skallet fra sitronen (se tips) og bland i. Press deretter sitronsaft og mål opp 1 dl som du også rører inn i eggedosisen.
Pisk kremfløten til myk og luftig krem for seg i en annen bolle. Vend vaniljesukkeret inn i kremen. Bland kremen deretter inn i sitronblandingen. Rør godt.
Hell iskremblandingen i en form rom rommer ca. 1,5 liter og sett i fryseren over natten.
Du kan røre i isen av og til under innfrysingen, men det er ikke absolutt nødvendig.
La den frosne sitronisen tine i 5 minutter før servering.
Nyyydelig iskrem!
Tips:
♥ Husk å bare rive det gule skallet av sitronen, for det hvite under det gule skallet gir bitter smak. Bruk helst økologisk sitron for å unngå sprøytemidler i skallet.
♥ Du bruker 1-2 sitroner for å få 1 dl presset sitronsaft (antall avhenger av hvor store og hvor saftige sitronene er).
Kos deg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 6 eggeplommer
♥ 175 g sukker
♥ revet skall av 1 stor sitron (se tips)
♥ 1 dl presset sitronsaft (se tips)
♥ 6 dl kremfløte
♥ 4 ts vaniljesukker
Pisk eggeplommer og sukker til blandingen blir tykk, kremete og lysegul.
Riv skallet fra sitronen (se tips) og bland i. Press deretter sitronsaft og mål opp 1 dl som du også rører inn i eggedosisen.
Pisk kremfløten til myk og luftig krem for seg i en annen bolle. Vend vaniljesukkeret inn i kremen. Bland kremen deretter inn i sitronblandingen. Rør godt.
Hell iskremblandingen i en form rom rommer ca. 1,5 liter og sett i fryseren over natten. Du kan røre i isen av og til under innfrysingen, men det er ikke absolutt nødvendig.
La den frosne sitronisen tine i 5 minutter før servering.
♥ Husk å bare rive det gule skallet av sitronen, for det hvite under det gule skallet gir bitter smak. Bruk helst økologisk sitron for å unngå sprøytemidler i skallet.
♥ Du bruker 1-2 sitroner for å få 1 dl presset sitronsaft (antall avhenger av hvor store og hvor saftige sitronene er).
7 kommentarer
Laget i går og den smaker
Laget i går og den smaker helt himmelsk, frisk og utrolig god
Hyggelig å høre! :-)
Hyggelig å høre! :-)
Denne gleder jeg meg til å
Denne gleder jeg meg til å lage. Elsker sitronis
Skal kremfløten piskes helt
Skal kremfløten piskes helt stiv?
Hei Wenche, ja kremfløten
Hei Wenche, ja kremfløten skal piskes stiv krem, men ikke overpisket. Kremen kan gjerne være litt bløt - men altså fortsatt stiv nok til at det er krem. :-)
Denne isen altså... WOWESOME!
Denne isen altså... WOWESOME! Enkel å lage, og fantastisk god! :D
Har nettopp fått meg
Har nettopp fått meg iskremmaskin og gleder meg til å prøve oppskriften! ❤️ Lurer på om jeg skal følge prosedyren med å piske krem etc, også når jeg har ismakin? Eller skal jeg bare ha ingrediensene i maskina og la den gjøre jobben? Er helt grønn på dette.
Når jeg først skriver her: tusen takk for en fantastisk nettside!
Skriv ny kommentar