Brukere online: 819
Brukere i dag: 4085
Brukere siste 7 dager: 198142
Disse lettvinte kokosmakronene lages på den enkleste måten du kan tenke deg!
Her trengs det ingen pisking eller oppvarming, bare rask røring. Kakene formes, stekes og dyppes deretter i sjokolade og blir såååå saftige og gode!
Oppskriften gir 20 kaker.
Ingredienser:
♥ 250 g eggehvite (ca. 7 stk)
♥ 2 ts vaniljepasta
♥ 200 g sukker
♥ 300 g kokos
Pynt:
♥ 200 g kokesjokolade
Fremgangsmåte:
Bland eggehviter raskt sammen med vaniljepasta, sukker og kokos. Det skal bli en bløt og klissete kokosdeig.
La blandingen stå og svelle i kjøleskapet i 30 minutter. Den vil da ha tyknet en god del.
Form 20 runde kaker som settes på en bakepapirdekket stekeplate.
Kokosdeigen er fortsatt litt klissete, også etter at den har stått og svellet.
Det er enklest å forme kakene med hendene, som du skyller ofte i kaldt vann (se tips).
Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 30 minutter.
Kakene skal ha lett gyllen farge.
Avkjøl kakene på platen.
Smelt sjokoladen. Dypp undersiden av kokosmakronene i den smeltede sjokoladen og legg dem på et bakepapirdekket brett.
Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Disse kakene blir faste utenpå og bløte inni.
Tips:
♥ Merk at eggehvitene i denne oppskriften ikke skal piskes stive før du blander i de øvrige ingrediensene.
♥ Kokosdeigen er klissete også etter at den har stått og svellet i 30 minutter. Det hjelper å ha fuktige hender når du skal forme kakene. Vask hendene ofte.
♥ Kakene er gode også uten sjokolade på undersiden. Hvis du dypper dem i sjokolade, bør de ferdige kakene oppbevares kjølig slik at sjokoladen ikke blir klissete. Kakene er også fine å fryse.
Se også oppskrift på klassiske Kokosmakroner og på Kokostopper som lages med hele egg. Rødmende kokostopper lages med kokosdeig som varmes opp, som gir ekstra seige og gode kaker. En annen favoritt er Kokoskaker med vaniljekrem og Kokoskaker med vaniljekrem og sjokolade.
God fornøyelse!
Deilige, bløte kokosmakroner som er superlettvinte å lage!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 250 g eggehvite (ca. 7 stk)
♥ 2 ts vaniljepasta
♥ 200 g sukker
♥ 300 g kokos
Pynt:
♥ 200 g kokesjokolade
Bland eggehviter raskt sammen med vaniljepasta, sukker og kokos. Det skal bli en bløt og klissete kokosdeig.
La blandingen stå og svelle i kjøleskapet i 30 minutter. Den vil da ha tyknet en god del.
Form 20 runde kaker som settes på en bakepapirdekket stekeplate. Kokosdeigen er fortsatt litt klissete, også etter at den har stått og svellet. Det er enklest å forme kakene med hendene, som du skyller ofte i kaldt vann (se tips).
Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 30 minutter.
Avkjøl kakene på platen.
Smelt sjokoladen. Dypp undersiden av kokosmakronene i den smeltede sjokoladen og legg dem på et bakepapirdekket brett.
Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
♥ Merk at eggehvitene i denne oppskriften ikke skal piskes stive før du blander i de øvrige ingrediensene.
♥ Kokosdeigen er klissete også etter at den har stått og svellet i 30 minutter. Det hjelper å ha fuktige hender når du skal forme kakene. Vask hendene ofte.
♥ Kakene er gode også uten sjokolade på undersiden. Hvis du dypper dem i sjokolade, bør de ferdige kakene oppbevares kjølig slik at sjokoladen ikke blir klissete. Kakene er også fine å fryse.
3 kommentarer
Ser gode ut!
Ser gode ut!
Ja, det er de virkelig!
Ja, det er de virkelig!
Hva kan man erstatte…
Hva kan man erstatte vaniljepasta med?
Skriv ny kommentar