Brukere online: 1554
Brukere i dag: 14747
Brukere siste 7 dager: 201592
125 g smør
1,5 dl sukker
2 egg
1 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
3,5 dl hvetemel
1,25 dl melk
Fyll:
200 g plommer (vekt uten stener)
1,5 ss sukker
1 ts kanel
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland inn i deigen vekselsvis med melken.
Ha papirformer i et muffinsbrett (se tips). Fyll deigen i formene.
Del plommene i båter. Bland sukker og kanel i en plastpose og legg i plommene. Rist forsiktig til de er dekket med sukker og kanel.
Stikk plommene lett ned i kakerøren. Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min. Avkjøl i noen minutter i formen før muffinsene forsiktig løsnes fra muffinsbrettet.
Muffinsene får absolutt finest form om du bruker muffinsbrett!
"Plommemuffins" smaker ekstra godt servert lunkne sammen med vaniljeis.
Muffinsene kan fryses.
- -
TUSEN PLOMMER
"Hvis du eier tusen plommer
kan du leve hele året.
Har du hull i dine lommer,
kan du klø deg selv på låret.
Jeg har hverken tusen plommer
eller hull i mine lommer.
Jeg har bare godt humør
og kan klø meg hvis det klør."
(Norsk barnesang. Tekst: Inger Hagerup,
Melodi: M.J. Nissen)
2 kommentarer
Har du noen formening om hvor
Har du noen formening om hvor mange muffins denne oppskriften gir? Tenker litt på om jeg skal doble den eller ikke.
Jeg ble veldig fornøyd med…
Jeg ble veldig fornøyd med denne oppskriften😊 Hadde stor suksess med å doble ingrediensene unntatt eggene, der brukte jeg tre stk. M/L egg. Jeg fikk da 30 stk. muffins.
Skriv ny kommentar