Brukere online: 1980
Brukere i dag: 35728
Brukere siste 7 dager: 197041
Lekre, saftige, myke Sjokoladeruter med sirup!
Oppskriften er til liten langpanne.
100 g smør
1 dl lys sirup
3 ss kakao
2 dl sukker
2 ts vaniljepasta (se tips)
3 egg
2,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
100 g valnøtter
Smelt smøret i kjele sammen sirup. Ta kjelen av platen og tilsett kakaopulver, sukker og vanilje. Rør blandingen jevn. Tilsett så eggene, ett om gangen, og visp godt mellom hvert egg. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og bland inn i deigen. Vend i grovt hakkede valnøtter til slutt.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter (se tips). Avkjøl kaken i formen før den tas ut av formen og deles opp i firkanter.
I stedet for vaniljepasta kan du bruke vaniljeekstrakt eller vaniljesukker.
Pass nøye på at kaken ikke steker for lenge, for da får den ikke den rette myke konsistensen.
Sjokoladeruter med sirup er fine å fryse!
1 kommentar
Enkel å bake, god å spise…
Enkel å bake, god å spise. Fin om man vil servere noe godt i en fei
Skriv ny kommentar