Brukere online: 2150
Brukere i dag: 24778
Brukere siste 7 dager: 196212
175 g smør
100 g melis
250 g hvetemel
50 g kokesjokolade
50 g mandler
60 g cocktailbær
40 g sukat (se tips)
Pisk sammen mykt smør og melis. Bland inn hvetemelet til du får en jevn mørdeig (se tips). Kna inn fint hakket sjokolade, finhakkede mandler, sukater og hakkede cocktailbær.
Rull deigen til ruller. Sett rullene kaldt i 1-2 timer. Skjær rullene i skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater. Stek kakene midt i ovnen ved 210°C i ca 8 min, til de er gyldne i kantene. Avkjøles på rist.
Har du food processor, kan du ha i alle ingrediensene til mørdeigen på en gang og kjøre på full hastighet til deigen samler seg.
Synes du mørdeigen virker for tørr, kan du tilsette 1 ss kaldt vann.
Dersom du får tak i grønne cocktailbær (syltede, og ikke de som ligger i lake), kan du bytte ut sukatene med disse for å få enda mer farge på kakene. Jeg har hittil bare sett slike cocktailbær i ulike farger i butikkene i Sverige.
Skriv ny kommentar