Brukere online: 891
Brukere i dag: 4182
Brukere siste 7 dager: 195449
3 store egg
3 dl sukker
150 g smør
0,75 dl kakao
2,5 dl hvetemel
0,5 ts bakepulver
10 stk marshmallows
Glasur:
100 g kokesjokolade
0,5 dl kremfløte
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen. Ha i kakao og rør til den har løst seg opp. Bland sjokoladesmøret i eggedosisen. Sikt i mel og bakepulver og rør til deigen er glatt og klumpfri (bruk gjerne en stålvisp). Del hver marshmallows opp i fire deler (bruk gjerne en saks) og rør marshmallowsbitene forsiktig inn i kakedeigen.
Hell deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 160°C i 50-60 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne den fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og dra av bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og ha i sjokoladen oppdelt i biter. Rør til sjokoladen har smeltet. Ringle glasuren over sjokoladekaken og sett den i kjøleskapet til glasuren har stivnet.
Du kan bytte ut kremfløten i glasuren med kaffe eller likør.
Kaken er ekstra nydelig servert sammen med pisket krem eller vaniljeis.
1 kommentar
Hej... Tænker at lave denne…
Hej...
Tænker at lave denne til datterens fødselsdag her snart, men da jeg har en masse andet at nå på selve dagen, tænker jeg om den eventuelt kan laves dagen før uden at den bliver tør og kedelig???
På forhånd tak for svar
Skriv ny kommentar