Plommemuffins

Plommemuffins
Ingredienser

125 g smør
1,5 dl sukker
2 egg
1 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
3,5 dl hvetemel
1,25 dl melk

Fyll:
200 g plommer (vekt uten stener)
1,5 ss sukker
1 ts kanel

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland inn i deigen vekselsvis med melken.

Ha papirformer i et muffinsbrett (se tips). Fyll deigen i formene.

Del plommene i båter. Bland sukker og kanel i en plastpose og legg i plommene. Rist forsiktig til de er dekket med sukker og kanel.

Stikk plommene lett ned i kakerøren. Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min. Avkjøl i noen minutter i formen før muffinsene forsiktig løsnes fra muffinsbrettet.

Tips

Muffinsene får absolutt finest form om du bruker muffinsbrett!

"Plommemuffins" smaker ekstra godt servert lunkne sammen med vaniljeis.

Muffinsene kan fryses.

- -

TUSEN PLOMMER

"Hvis du eier tusen plommer
kan du leve hele året.
Har du hull i dine lommer,
kan du klø deg selv på låret.

Jeg har hverken tusen plommer
eller hull i mine lommer.
Jeg har bare godt humør
og kan klø meg hvis det klør."

(Norsk barnesang. Tekst: Inger Hagerup,
Melodi: M.J. Nissen)

Kakekategori
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Har du noen formening om hvor mange muffins denne oppskriften gir? Tenker litt på om jeg skal doble den eller ikke.

Jeg ble veldig fornøyd med denne oppskriften😊 Hadde stor suksess med å doble ingrediensene unntatt eggene, der brukte jeg tre stk. M/L egg. Jeg fikk da 30 stk. muffins.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift