Brukere online: 2155
Brukere i dag: 24648
Brukere siste 7 dager: 196214
50 g gjær
100 g smør
5 dl melk
1,5 dl sukker (se tips)
2 ts hel anis (se tips)
ca 12 dl hvetemel
+ 1 dl hvetemel til utbaking
Pynt:
egg til pensling
hel anis
Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret i en kjele. Ha i melken og varm opp til blandingen er fingervarm (37°C). Løs opp gjæren i væsken. Bland i sukker og anisfrø. Ha deretter i hvetemel og elt deigen sammen. Hev deigen i 45 min.
Ha deigen på bakebordet sammen med litt ekstra hvetemel. Kna deigen smidig. Del den så i 24 like store emner. Trill emnene til fingertykke pølser og form dem til kringler.
Legg kringlene på bakepapirdekkede stekeplater og la dem etterheve i ca 20 min. Pensle med sammenvispet egg og dryss over anisfrø.
Stekes midt i ovnen ved 225°C i ca 10 min, til kringlene har fått vakker, gylden farge.
Pass på at du kjøper hele anisfrø og ikke malt anis.
I originaloppskriften er det bare 1 dl sukker, men jeg liker "Aniskringlene" litt søtere, slik at de er gode også uten pålegg. Tilpass sukkermengden etter eget ønske.
"Aniskringler" er fine å fryse.
18 kommentarer
Kjempegode aniskringler. Den
Kjempegode aniskringler. Den oppskriften blir en favoritt :)
Favoritt hos meg også, og hos
Favoritt hos meg også, og hos mange jeg kjenner:-) Glad du likte oppskriften!
Herlige anikringler, fått mye
Herlige anikringler, fått mye skryt av dem og gitt oppskriften videre.
Nydelig
Nydelig
Kan anbefale å prøve
Kan anbefale å prøve oppskriften på aniskringler, svært gode kringlerEllinor Lade
Kan absolutt anbefale denne
Kan absolutt anbefale denne oppskriften - etter 10. gangen uten noe annet enn fantastiske aniskringler så har hele familien begynt å spise disse, selv de som "ikke liker aniskringler". Straks er 72 nye i ovnen!
PS - det fungerer aldeles fint med tørrgjær også - bare følg samme framgangsmåte.
Herlige! Akkurat som bestemor
Herlige! Akkurat som bestemor pleier å lage
Fikk flott resultat med
Fikk flott resultat med tørrgjær i bakebollen først - blandet sukker og anisfrø i den varme væsken med margarin og melk og hadde dette sammen med tørrgjæren - til slutt melet.
Det smaker helt fortreffelig.
Skal den hele anisen knuses
Skal den hele anisen knuses eller hel oppi deigen
Nei-ikke knuses,men jeg
Nei-ikke knuses,men jeg "banker" de litt først,syns det blir mer anissmak da!
Bare en ting å si-de er
Bare en ting å si-de er KJEMPEGODE, og alltid vellykket!!
Disse har gjort stor lykke i
Disse har gjort stor lykke i alle anledninger. Fint å ha i fryseren. Tiner dem i stekovnen og så godt smør og brunost. Herlig til enhver tid.
Suuuper gode! Blitt en
Suuuper gode! Blitt en favoritt her i hus :)
Fantastisk oppskrift! Selv
Fantastisk oppskrift! Selv jeg som ikke får til gjærbakst fikk til magiske kringler :)
Kjempefornøyd med "Det søte
Kjempefornøyd med "Det søte liv" og alle gode oppskrifter.Tusen takk ❤
Takk for flott oppskrift! Eg
Takk for flott oppskrift! Eg har gjort nokre tilpassingar som Har vorte veldig bra! Eg brukar tørrgjær- blandar alle dei tørre ingrediensane+ 1 pk anis ( ikkje 2 ss). Tilsett lunka melk og eit egg. Piskar med kjøkkenmaskin- tilsetter smør i terningar og eltar det godt inn. Må tilsette litt meir mjøl enn det som står i oppskrifta- til deiga slepp. Hevar i ca 1 t. Bakar ut kringlene, etterhevar i ovn på 60 grader ( skrur av når eg set dei inn i ovnen). Penslar ikkje, og pyntar ikkje med anisfrø. Kringlene blir luftige og heilt fantastiske!
Hei.
Hei.
Har kjøpt anisPULVER på internasjonal butikk. Tenkte å bake aniskringler,men vet ikke hvor mye jeg skal ha i.
Er det noen der ute som kan gi meg tips?
På forhånd takk
Har aldri laget slike før men
Har aldri laget slike før men til jul ble di bakt. Og noe så godt. Herlig. Nå skal nye bakes. Er en favoritt hos min familie nu.
Skriv ny kommentar