Brukere online: 870
Brukere i dag: 4019
Brukere siste 7 dager: 195451
Vinterboller er luksusboller, som fylles opp med vidunderlig god mandelkrem.
Vinterbollene kan gjerne serveres i en dyp tallerken med kokende varm melk.
Du kan bruke hvilken som helt grunnoppskrift på boller (se tipsfeltet nedenfor).
Her får du oppskrift på kjempegode hveteboller og fyll som passer til 5 porsjoner.
Ingredienser:
Hveteboller (men du kan også bruke annen oppskrift, se tips)
♥ 5 dl melk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 750 g hvetemel
Pensling:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
Mandelkrem til 5 boller:
♥ 3 dl mandler
♥ 2 dl melis
♥ 2 dl kremfløte
Pynt:
♥ 2 ss melis
Til servering:
♥ 1 liter kokende melk
Fremgangsmåte:
Hveteboller:
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm. Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel.
Elt deigen til den er smidig. La deigen heve i 30 minutter (ikke nødvendig med denne deigen, men gjør deigen smidigere).
Trill ut bollene (ca. 20 stk) og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. La dem heve lunt i 1 time.
Pensle gjerne over bollene med egg som er vispet lett sammen med litt melk.
Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca. 10 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Mandelkrem:
Hakk mandlene fint. Dette gjøres raskt i food processor.
Bland i melis og deretter ferdigpisket krem.
Skjær lokket av bollene og grav ut en del av innmaten med en teskje.
Fyll bollene med en stor porsjon mandelkrem.
Legg på lokket på bollene.
Sikt over melis til pynt.
Servering:
Bollene kan absolutt spises som de er!
Kjempegode!
Vinterboller er også veldig gode servert i en dyp tallerken med kokende melk.
Legg da bollene i tallerkenene.
Varm opp melken i en kjele.
Hell den varme melken i bunnen av skålen.
Spis Vinterbollen med skje etter hvert som bollen bløtner av den varme melken.
Tips:
♥ Du kan bruke ferdigkjøpte hveteboller, men selvfølgelig helst hjemmelagde. Du finner mange bolleoppskrifter her på Det søte liv. Oppskriften i dette innlegget er halv porsjon av Verdens beste boller. Du får jo da mer enn 5 boller. De du ikke fyller med krem, kan gjerne fryses.
♥ Se også oppskrift på Hveteboller, Statoilboller, Yoghurtboller eller Kesamboller.
♥
Kjekt å nyte Vinterboller med mandelkrem og varm melk mens man venter på våren. 😊
God fornøyelse!
Hveteboller (men du kan også bruke annen oppskrift, se tips)
♥ 5 dl melk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 750 g hvetemel
Pensling:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
Mandelkrem til 5 boller:
♥ 3 dl mandler
♥ 2 dl melis
♥ 2 dl kremfløte
Pynt:
♥ 2 ss melis
Til servering:
♥ 1 liter kokende melk
Hveteboller:
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm. Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig. La deigen heve i 30 minutter (ikke nødvendig med denne deigen, men gjør deigen smidigere).
Trill ut bollene (ca. 20 stk) og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. La dem heve lunt i 1 time.
Pensle gjerne over bollene med egg som er vispet lett sammen med litt melk. Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca. 10 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Mandelkrem:
Hakk mandlene fint. Dette gjøres raskt i food processor.
Bland i melis og deretter ferdigpisket krem.
Skjær lokket av bollene og grav ut en del av innmaten med en teskje. Fyll bollene med en stor porsjon mandelkrem.
Servering:
Bollene kan spises som de er, men er også veldig gode servert i en dyp tallerken med kokende melk.
Spis Vinterbollen med skje etter hvert som bollen bløtner av den varme melken.
♥ Du kan bruke ferdigkjøpte hveteboller, men selvfølgelig helst hjemmelagde. Du finner mange bolleoppskrifter her på Det søte liv. Oppskriften i dette innlegget er halv porsjon av Verdens beste boller. Du får jo da mer enn 5 boller. De du ikke fyller med krem, kan gjerne fryses.
♥ Se også oppskrift på Hveteboller, Statoilboller, Yoghurtboller eller Kesamboller.
Skriv ny kommentar