Vafler med jordbær og mascarponekrem


Sommerhygge med sommervafler! Heart

Dette er myke vafler som blir ekstra gode om de serveres med mascarponekrem og søte, friske jordbær.

 


Mascarponekremen smaker sitron og ekte vanilje, er lett å lage og utrolig nydelig!

 

Ingredienser:

Vafler:
2 egg
1,5 dl sukker
3 dl skummet kulturmelk
3,5 dl H-melk
350 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
150 g smeltet smør
 

Mascarponekrem:
250 g mascarponeost
3 dl seterrømme
1 ss sitronsaft
1 vaniljestang
100 g melis
 

Servering:
1-2 kurver friske jordbær

 

Fremgangsmåte:

Vafler:

Pisk sammen egg, sukker, skummet kulturmelk og melk. Sikt inn melet og har i resten av ingredinsene og bland godt. La røren stå og svelle i 5-10 minutter.

Pensle vaffeljernet godt med smør. Stek vaflene ved middels varme til de er gylne.


Mascarponekrem:

Pisk mascarponeost og seterrømme raskt sammen. Tilsett sitronsaft, frø fra vaniljestangen og melis. Bland sammen og ha kremen i en serveringsskål.

 

 

Server nystekte vafler med søte, friske jordbær og en god klatt mascarponekrem!

Nyt!

 

 

Tips:

Både vaflene og mascarponekremen smaker aller best samme dag de er laget!

Mascarponeost er en italiensk ferskost som fås kjøpt i de fleste store matbutikkene. 250 gram tilsvarer 1 pk.

Jeg har her brukt oppskriften på Perfekte vafler som tidligere er publisert her på Det søte liv. Disse vaflene er myke og kjempegode, men husk at mascarponekrem og jordbær smaker godt til alle slags vafler.

Mascarponekremen er også god alene sammen med jordbær eller andre bær/frukter. Se Jordbær med mascarponekrem.

 

Nydelig med sommer, dere!  Smile

 


Vafler med jordbær og mascarponekrem
Ingredienser

Vafler:
2 egg
1,5 dl sukker
3 dl skummet kulturmelk
3,5 dl H-melk
350 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
150 g smeltet smør

Mascarponekrem:
250 g mascarponeost
3 dl seterrømme
1 ss sitronsaft
1 vaniljestang
100 g melis

Servering:
1-2 kurver friske jordbær

Fremgangsmåte

Vafler:
Pisk sammen egg, sukker, skummet kulturmelk og melk. Sikt inn melet og har i resten av ingredinsene og bland godt. La røren stå og svelle i 5-10 minutter.

Pensle vaffeljernet godt med smør. Stek vaflene ved middels varme til de er gylne.

Mascarponekrem:
Pisk mascarponeost og seterrømme raskt sammen. Tilsett sitronsaft, frø fra vaniljestangen og melis. Bland sammen og ha kremen i en serveringsskål.

Server nystekte vafler med søte, friske jordbær og en god klatt mascarponekrem!
Nyt!

Tips

Både vaflene og mascarponekremen smaker aller best samme dag de er laget!

Mascarponeost er en italiensk ferskost som fås kjøpt i de fleste store matbutikkene. 250 gram tilsvarer 1 pk.

Jeg har her brukt oppskriften på Perfekte vafler som tidligere er publisert her på Det søte liv. Disse vaflene er myke og kjempegode, men husk at mascarponekrem og jordbær smaker godt til alle slags vafler.

Mascarponekremen er også god alene sammen med jordbær eller andre bær/frukter. Se Jordbær med mascarponekrem.

Kakekategori
Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Hei!

Hvor mange vaffelplater blir det med denne oppskriften?

Mvh
Sofie

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift