Brukere online: 3192
Brukere i dag: 63613
Brukere siste 7 dager: 290245
Always & forever!
Lag nydelig sjokoladepudding til helgen!
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 3 plater gelatin
Pynt:
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ små sjokoladehjerter eller annen sjokoladepynt
Fremgangsmåte:
Start med å legge gelatinplatene i bløt i kaldt vann.
Kok opp kremfløte og sukker i en kjele. Ta kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. Tilsett deretter oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn.
Fordel sjokoladefløten i 4 dessertskåler eller -glass og sett dem i kjøleskapet over natten (eller i minst 4 timer) så sjokoladepuddingen stivner.
Pynt med pisket krem og sjokoladepynt.
Tips:
♥ Sjokoladepuddingen kan fint lages dagen i forveien, med den piskede kremen bør helst være helt fersk!
♥ Se også Sjokolade-panna cotta med konjakk og Panna cotta med melkesjokolade.
... Utrolig populær dessert hos både store og små!
Ønsker deg en fin helg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 5 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 3 plater gelatin
Pynt:
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ små sjokoladehjerter eller annen sjokoladepynt
Start med å legge gelatinplatene i bløt i kaldt vann.
Kok opp kremfløte og sukker i en kjele. Ta kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. Tilsett deretter oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn.
Fordel sjokoladefløten i 4 dessertskåler eller -glass og sett dem i kjøleskapet over natten (eller i minst 4 timer) så sjokoladepuddingen stivner.
Pynt med pisket krem og sjokoladepynt.
♥ Sjokoladepuddingen kan fint lages dagen i forveien, med den piskede kremen bør helst være helt fersk!
3 kommentarer
Hei. Ser etter oppskrift
Hei. Ser etter oppskrift uten egg. Denne er eggehvite ( gelatin) i... Litt kjedelig når oppskrifter med egg dukker opp under " oppskrifter uten egg"
Gelatin inneholder ikke egg :
Gelatin inneholder ikke egg :)
https://snl.no/gelatin
Forøvrig en super oppskrift! Neste gang lager jeg dobbelt porsjon :D
Hilsen Leif-Anita
Veldig god dessert, men
Veldig god dessert, men porsjonene er store. Kan godt bruke mindre glass/skåler slik at det blir til 6 i stedet. Jeg brukte også friske bær på toppen i stedet, noe som gjorde det hele mye friskere, og syrligheten fra bærene passet veldig godt til den mektige sjokoladen.
Skriv ny kommentar