Brukere online: 485
Brukere i dag: 2497
Brukere siste 7 dager: 195483
Etter tips fra min svigermor, testet jeg favoritten Ananas- og kokosbiter med rabarbra i stedet for ananans.
Det ble en supergod kake!
Oppskriften passer til liten langpanne.
Ingredienser:
♥ 2 egg
♥ 2,5 dl sukker
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1,5 dl kaldt vann
Topping:
♥ 130 g rabarbra (renset vekt)
♥ 50 g smør
♥ 1,5 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 egg
♥ 1,5 dl kokos
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i det tørre. Rør inn kaldt vann til slutt.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20 x 30 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 20 minutter.
Lag imens toppingen:
Skjær rabarbraen i små terninger.
Ha øvrige ingredienser i en liten kjele og gi det et raskt oppkok. Ta kjelen av platen.
Ta kaken ut av ovnen etter 20 minutters steking og avkjøl den i noen minutter.
Fordel rabarbrabitene over kaken.
Fordel så kokosblandingen jevnt over rabarbrabitene.
Sett kaken tilbake i ovnen på midterste rille og stek kaken videre ved 200 °C, til den er gyllen på toppen, ca. 10-15 minutter.
Avkjøl kaken i formen. Løft kaken ut av formen ved å ta tak i bakepapiret og skjær kaken i firkanter.
Denne kaken er så saftig og myk!
Ananas-varianten av denne kaken er en livslang favoritt hos meg, men jeg må si at kaken ble veldig deilig med rabarbra også!
Kjekt med mange, mange oppskrifter med rabarbra! Se alle HER.
Nå har det kommet en ny favorittkake inn i rabarbra-samlingen!
Sååå myk kake!
Tips:
♥ Oppbevar kaken innpakket i plast, slik at den holder seg myk og saftig. Kakestykkene kan også fryses.
♥ Se også oppskrift på Rabarbrakake med kokosmarengs.
Dette er en myk og superdeilig hverdagskake med rabarbra og kokos!
Prøv den, du også!
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 2 egg
♥ 2,5 dl sukker
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1,5 dl kaldt vann
Topping:
♥ 130 g rabarbra (renset vekt)
♥ 50 g smør
♥ 1,5 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 egg
♥ 1,5 dl kokos
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i det tørre. Rør inn kaldt vann til slutt.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 20 minutter.
Lag imens toppingen:
Skjær rabarbraen i små terninger.
Ha øvrige ingredienser i en liten kjele og gi det et raskt oppkok. Ta kjelen av platen.
Ta kaken ut av ovnen etter 20 minutters steking og avkjøl den i noen minutter. Fordel rabarbrabitene over kaken. Fordel så kokosblandingen jevn over rabarbrabitene.
Sett kaken tilbake i ovnen på midterste rille og stek kaken videre ved 200 °C, til den er gyllen på toppen, ca. 10-15 minutter.
Avkjøl kaken i formen. Løft kaken ut av formen ved å ta tak i bakepapiret og skjær kaken i firkanter.
♥ Oppbevar kaken innpakket i plast, slik at den holder seg myk og saftig. Kakestykkene kan også fryses.
4 kommentarer
Hei! Fungerer det å doble
Hei! Fungerer det å doble oppskriften for en vanlig langpanne?
Malene. Det kan du fint gjøre
Malene. Det kan du fint gjøre
Denne er også supergod med en
Denne er også supergod med en blanding av blåbær og bringebær. Samboer sa det var en av de beste kakene han har smakt. Ennå den med ananas er min favoritt :)
Har nettopp bakt…
Har nettopp bakt rabarbrakake med kokustopping i en ildfast form som ikke hadde rett str. Min lille langpanne er større enn den i oppskriften, vet du hvor jeg kan få fatt i str 20x30 cm. Vil det kunne gå med en rund form 26 cm? Kaken var så saftig og frisk, ble ikke så høy da min form var større. Håper på svar.
Hilsen Astrid.
Skriv ny kommentar