Brukere online: 938
Brukere i dag: 4460
Brukere siste 7 dager: 195443
Denne ostekaken stammer visst nok fra et lite, jødisk konditori i New York, og er nå berømt over hele verden! Kaken er mektig og fløyelsmyk i konsistensen, og har nydelig smak!
Ingredienser:
Bunn:
♥ 250 g Digestive kjeks
♥ 1 ss brunt sukker
♥ 150 g smør
Ostefyll:
♥ 800 g kremost
♥ 2,5 dl sukker
♥ 2 ss hvetemel
♥ 4 store egg
Topping:
♥ 3 dl crème fraîche
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
Pynt:
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Knus kjeksen til smuler. Bland kjekssmulene med sukkeret og smeltet smør. Trykk kjeksblandingen ut i bunnen og noe oppover kanten på en rund, smurt kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Sett kjølig.
Pisk sammen kremost og sukker. Tilsett hvetemel og vaniljesukker og rør godt. Pisk inn ett egg om gangen. Hell ostefyllet i kakeformen. Varm ovnen opp til 180°C. Sett kaken på en stekeplate midt i ovnen. Senk temperaturen straks til 120°C. La kaken steke slik i 2,5 timer (se tips).
Ta kaken ut av ovnen (kaken vil fortsatt virke litt løs, men den stivner ved avkjøling). La kaken stå i formen og bli avkjølt (tar ca 30 min).
Rør sammen ingrediensene til toppingen og fordel oppå kaken (som fortsatt er i kakeformen). Sett kaken tilbake i ovnen, skru opp varmen til 180°C og stek kaken i ca 15 min til.
Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den nå i formen i kjøleskapet over natten. Kaken vil da bli stiv og lett å få ut av formen (se tips). Ta kaken forsiktig ut av formen og sett den på et passende kakefat.
Sikt eventuelt over littegrann melis rett før servering.
Kremete og superherlig ostekake!
Tips:
♥ Det er lurt å steke kaken over lang tid på svak varme, for det forhindrer at ostekake sprekker på toppen.
♥ Det er like viktig at kaken blir HELT kald og stiv før du tar den ut av formen. Dette fordi kaken vil være litt for løs og rennende mens den er lunken. La kaken helst være i formen i kjøleskapet over natten før du setter den på et fat. Når kaken er helt kald er det dessuten lettere å ta den ut av formen og fjerne bakepapiret. Ikke snu kaken, men løft den opp av formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Dette går bra når kaken har stivnet i kjøleskapet over natten.
♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet. Den egner seg ikke så godt til frysing, fordi ostemassen kan bli kornete.
Kaken smaker nydelig sammen med friske bær, enten ved siden av eller som pynt, se Summertime Cheesecake. Se også Vaniljecheesecake med jordbærsaus, som er basert på samme oppskrift.
Crème fraîche-lokket på toppen gir både deilig smak og kontrast til det kremete ostefyllet under og ekstra hvit og lekker overflate på kaken.
Fristende luksuskake! ...
New York Cheesecake er berømt over hele verden - og med god grunn!
Nydelig kake!
♥ ♥ ♥ ♥
Bunn:
250 g Digestive kjeks
1 ss brunt sukker
150 g smør
Ostefyll:
800 g kremost
2,5 dl sukker
2 ss hvetemel
2 ts vaniljesukker
4 store egg
Topping:
3 dl crème fraîche
2 ss sukker
1 ss vaniljesukker
Knus kjeksen til smuler. Bland kjekssmulene med sukkeret og smeltet smør. Trykk kjeksblandingen ut i bunnen og noe oppover kanten på en rund, smurt kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Sett kjølig.
Pisk sammen kremost og sukker. Tilsett hvetemel og vaniljesukker og rør godt. Pisk inn ett egg om gangen. Hell ostefyllet i kakeformen. Varm ovnen opp til 180°C. Sett kaken på en stekeplate midt i ovnen. Senk temperaturen straks til 120°C. La kaken steke slik i 2,5 timer (se tips).
Ta kaken ut av ovnen (kaken vil fortsatt virke litt løs, men den stivner ved avkjøling). La kaken stå i formen og bli avkjølt (tar ca 30 min).
Rør sammen ingrediensene til toppingen og fordel oppå kaken (som fortsatt er i kakeformen). Sett kaken tilbake i ovnen, skru opp varmen til 180°C og stek kaken i ca 15 min til.
Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den nå i formen i kjøleskapet over natten. Kaken vil da bli stiv og lett å få ut av formen (se tips). Ta kaken forsiktig ut av formen og sett den på et passende kakefat.
Sikt eventuelt over littegrann melis rett før servering.
♥ Det er lurt å steke kaken over lang tid på svak varme, for det forhindrer at ostekake sprekker på toppen.
♥ Det er like viktig at kaken blir HELT kald og stiv før du tar den ut av formen. Dette fordi kaken vil være litt for løs og rennende mens den er lunken. La kaken helst være i formen i kjøleskapet over natten før du setter den på et fat. Når kaken er helt kald er det dessuten lettere å ta den ut av formen og fjerne bakepapiret. Ikke snu kaken, men løft den opp av formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Dette går bra når kaken har stivnet i kjøleskapet over natten.
♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet. Den egner seg ikke så godt til frysing, fordi ostemassen kan bli kornete.
30 kommentarer
Smøret smelter i ovnen og så
Smøret smelter i ovnen og så renner det ut i hele ovnen og så kommer det masse røyk. Hva gjør jeg da?
Huff, ja dette har skjedd meg
Huff, ja dette har skjedd meg også. Skyldes at formen du bruker ikke er helt tett. Du kan forhindre at dette skjer igjen ved å pakke aluminiumsfolie rundt utsiden av formen neste gang. Videre er det lurt å steke kaken på stekeplate og ikke rist, for da vil smør som eventuelt renner ut av formen samle seg på platen og ikke renne ned i ovnen.
Hei:)
Hei:)
Ville bare takke for at du legger ut så mange gode oppskrifter!. Jeg bruker siden din ofte, og får kjempe mange komplimenter på kakene.
God jul
Mvh
Oda
Tusen takk, Oda:-) Riktig god
Tusen takk, Oda:-) Riktig god jul til deg også!!
Ostekaken ble helt perfekt!
Ostekaken ble helt perfekt! Tusen takk for fin oppskrift :)
Denne ble med meg på et
Denne ble med meg på et familietreff for noen år siden og har siden den gang blitt familiens ønskekake i alle sosiale lag, det være bursdager, konfirmasjoner eller kaffeslabberas. Skal bakes til helgen og toppes med friske jordbær og blåbær, NAM!
Takk for super oppskrift og inspirasjon :)
Fantastisk oppskrift! Akkurat
Fantastisk oppskrift! Akkurat som "the real thing"!
Ingen grunn til å dra til New York lenger!:)
Hei :)
Hei :)
Holder på å lage denne kaka idag. Har vært innom flere oppskrifter, men denne så grei ut !! I en oppskrift hadde de tilført sitronsaft. Så jeg tilførte saften av en sitronbåt og en appelsinbåt. Smeten smakte himmelsk. Tipset med brett under var supert, da min form heller ikke er tett. Men kaka hevet seg over forma, og ser ordentlig lekker ut. Nå skal den få stå i kjøleskapet til i morra. Vi gleder oss til å smake !!!!! :D
Hei! Steker du med varmluft
Hei! Steker du med varmluft eller uten? :)
Hvilken kremost bruke du?
Hvilken kremost bruke du?
Hei. Den må jeg prøve. Bruker
Hei. Den må jeg prøve. Bruker du Philadelphia ost? Lurte også på om du skrur av ovnen når kaken er ferdig stekt før toppingen er på,skal den inn i kald ovn eller ferdig varmet når toppingen er tatt på?
Denne kaken er helt magisk!
Denne kaken er helt magisk! Men jeg lurte på, hvordan blir det vis man lager et gelelokk oppå denne? Skal lage mango og pasjonsfrukt gele i dag, og vil ha den oppå kaka!
Kan man erstatte melet med
Kan man erstatte melet med glutenfritt mel? Blir det samme konsistens da?
Det gjorde jeg, og den smaker
Det gjorde jeg, og den smaker helt likt
Hvilken kremost bruker du? :)
Hvilken kremost bruker du? :)
Hei, jeg ser at det ikke står
Hei, jeg ser at det ikke står mengde vaniljesukker i ingredienslisten i ostefyllet. Vil du være så vennlig å oppdatere dette takk.
Mvh
Silje
Hei igjen, bare glem det, det
Hei igjen, bare glem det, det står mengden i oppskriften lenger nede på siden :-P Dette er ei kjempegod ostekake, en god nr 2 etter familieoppskrift på ostekake som ingen kake kan slå :-) God helg :-)
Silje
Jeg skal prøve å bake denne
Jeg skal prøve å bake denne kaken, men tenker å lage den i 2 20 cm former eller 4 12 cm former. Hvordan blir steketiden da?
Vil prøve det samme hvordan…
Vil prøve det samme hvordan gikk det og hvor lange stekte du ?
Hei jeg lurer på om du kan
Hei jeg lurer på om du kan bruke en annen topping uten at det inneholder creme fraice ? Og går det ann å legge et gelélokk på kaken
Vennlig hilsen Tone.
Hei igjen jeg skrev akkurat
Hei igjen jeg skrev akkurat noe her ,men glemte å skrive at kaken ikke må inneholde creme fraice eller rømme
Hilsen Tone.
Hei! Jeg laget denne kaken nå
Hei! Jeg laget denne kaken nå i helgen for første gang og fulgte oppskriften til punkt og prikke. Kaken ble ikke fløyelsmyk, men veldig kompakt. Hva kan jeg ha gjort galt?
Mvh
Vilborg
Hei.
Hei.
Hvilket smør bruker dere i bunnen?
Hei Elsker denne kaka. Men…
Hei
Elsker denne kaka. Men kan jeg bytte ut crème fresh med skogsbær yoghurt på toppinga?
Mvh Charlotte
Hei Står ingenting om…
Hei
Står ingenting om vaniljesukker i fyllet, men i oppskriften står det mel og vaniljesukker. Så jeg har ikke tatt det i. For skal være i toppingen!?🤔🙈😁
Svar til Charlotte Hellerud…
Svar til Charlotte Hellerud’s kommentar:
I originaloppskriften eg har, står det 2 ts vaniljesukker på ingredienser i fyllet. Skjønner ikke hvorfor det ikke står mer i denne oppskriften her??
Hei. Prøver for første gang…
Hei. Prøver for første gang i dag.
Da jeg lagde ostekremfyllet fulgte jeg slavisk det du hadde skrevet, ost/sukker to ss mel og vaniljesukker i ostekremen.. men vaniljesukker står til creme fraîche toppingen.. hva er riktig? Nå tok jeg altså mel og vaniljesukker i ostefyllet, det var nok dumt. Men sånn ble det, fint om du gir meg tilbake elding, skal lage den igjen om to dager👌
Oi ser du har to oppskrifter…
Oi ser du har to oppskrifter en med vaniljesukker i ostefyllet og en uten, da følger jeg den siste og tar 1 ss vaniljesukker i creme fraîche fyllet👌
Denne oppskriften er en…
Denne oppskriften er en innertier! Med rørte jordbær ved siden av; mmmmmm 😋 Trodde ikke jeg kunne lage en så perfekt kake!
Hvilken Creme Fraiche bruker…
Hvilken Creme Fraiche bruker man - 17% el 35% fett?
Skriv ny kommentar